back

Dragens Rige

Genudgivet af Lindhardt & Ringhof / Saga i vinteren 2017 - 2018

e-bog, paperback og lydbog

Tredje bind i serien om ravnen Sorte Sigurd fra Eventyrland

Lektørudtalelse fra Indbindingscentralen (89/48) 695 794 3. Claus Bork: Dragens Rige - Forlaget Sorte Sigurd - 104 sider.

Claus Bork’s 3. bog om Jesper Aksel Bergmann fra Holte, ravnen Sorte Sigurd, alle eventyrfigurerne, Merlin og Sir Gawain, kongen af Rosenhaven, Dworf, Sir Lanselot, Kong Lejon for ikke at glemme Henrik også fra Holte og de frygtelige drager. Mange nævnt og nogen udeladt, men ingen skal komme og sige, at der ikke er smæk for skillingen, når Claus Bork endnu en gang med humor og galskab sender Jesper ud i et forrygende eventyr. Men der er alvor midt i humoren og formål med galskaben, for hvorfor sejrer Jesper - med hjælp fra alle sine venner af eventyrlig og menneskelig art - over dragerne, som ikke engang inderst inde rummer noget godt? Fordi han rummer evnen til at søge og finde kærligheden, at vinde andres hjerter og få dem til at kæmpe for sig, for det han er. Det er et menneskeligt og godt budskab at ville formidle på 104 sider, og Claus Bork gør det stort set overbevisende i denne lille humoristiske roman for børn mellem 9 og 12 år. Han skriver spændende i en frisk stil, der dog nogle steder kunne have været mere flydende. For nybegyndere i den fantastiske genre. Kendskab til de to øvrige bind i serien en fordel men ingen nødvendighed. Tegnet omslag i farver af den ældste, fæleste drage, pænt og rigtigt uden særlig dynamik.

Karin Bodenhoff.


Lektørudtalelse fra Indbindingscentralen (89/48) 695 794 3. Claus Bork: Dragens Rige - Forlaget Sorte Sigurd - 104 sider.

Jesper Aksel Bergmann fra Holte begiver sig endnu engang ind i eventyrets rige og møder gamle bekendte som ravnen Sorte Sigurd, Kongen af Rosenhaven, dværgen Dworf og troldmanden Merlin. Det hele begynder, da Zola, en stor fræk dreng, lokker Jesper væk fra skolen for at tage ham med til Khanpur: Landet bag dragernes list! Hurtigt viser det sig, at Zola er en forklædt drage, der har til opgave at fange en dreng, der endnu ikke er fyldt 12 år, så den grusomme Kartzan kan få lavet sin 700 år gamle trylleeliksir færdig. Men til alt held for Jesper har han en god ven, der hedder Henrik. Som Claus Bork’s tidligere bøger - som den her foreliggende iøvrigt kan læses uafhængigt af - er der spænding og action, humor og latter i en pragtfuld blanding. Et aldrig svigtende handlingsforløb og fine personskildringer blandet med tankevækkende betragtninger over forholdet barn-voksen og over sandt venskab går op i en højere enhed. Det er pokkers godt gjort! I 4. - 6. klasse er det en oplagt oplæsningsbog, men de, der vælger at læse den alene får om muligt en endnu bedre oplevelse. Forfatteren har denne gang valgt at illustrere omslaget, det var måske ikke så god en ide: Den afbildede drage er frygtindgydende nok, men illustrationen er for stereotyp til bogens indhold.

Hans Pedersen. (S)

© Claus Bork, all rights reserved.