back

Portene til Rana

Genudgivet af Lindhardt & Ringhof / Saga i vinteren 2017 - 2018

e-bog, paperback og lydbog


Lektørudtalelse fra Indbindingscentralen (89/09) 683 357 8, Claus Bork: Portene til Rana - Forlaget Sorte Sigurd - 154 sider.

Angicore, Dynadans unge kejser, som vi mødte i Djin, har nu regeret i adskillige år, da han bliver klar over, at dødens ridder Skeletore er på vej for at hente hans søn, som han elsker over alt i verden. Angicore ruster sig til kamp mod Skeletore og får atter hjælp af troldmanden Skillion. Og på grund af deres utrolige kærlighed til sønnen opnår Angicore og hans hustru Miran det umulige: De ændrer skæbnens bane og redder deres søns liv. Bogen er en fortsættelse af Djin, men kan læses uafhængigt af denne, selvom den er lettere at læse, hvis man først har læst Djin. Den sorte forside brydes af en farvestrålende tegning af troldmanden Skillion, der er på vej ind i dødsriget, Rana, og signalerer klart fantasy/magi. Forfatteren holder fast ved sit yderst maleriske, dialogfyldte sprog, der tryllebinder læseren, når denne først begynder at føle sig hjemme blandt de mange nye og anderledes ord. En spændende, allegorisk fortælling om det gode og onde i verden, og meget velegnet til oplæsning for de 11-13-årige. Bogen kan selvlæses af en god, fantasyinteresseret læser fra 11-12 år, men den, og Djin, kan også anvendes i ungdomsafdelingen.

Susanne Thøfner.


Lektørudtalelse fra Indbindingscentralen (89/09) 683 357 8, Claus Bork: Portene til Rana - Forlaget Sorte Sigurd - 154 sider.

I fortsættelsen til Djin hører vi igen om Jaranakejseren, Angicore, og dennes hustru, Miran. Angicore får varsel om sin og sønnens snarlige død, men må ikke røbe denne frygtelige sandhed til nogen levende. Som i forgængeren er plottet dermed anslået, idet historien derefter er kampen imellem det gode og det onde, hvor Skeletore, dødens tjener, repræsenterer mørkekræfterne, mens Angicore og hans tro væbnere, Maruderne, står for det gode. Forfatteren har vældig godt fat om denne genre-mixture af eventyr og myte, hvor tid og sted er ukendt og iøvrigt ligegyldigt. I en sproglig og stilistisk imponerende sikker form for Claus Bork personerne til at leve - ikke mindst på grund af et meget billedrigt sprog. Genren, der i øjeblikket er vældig populær på skolebiblioteket, kræver bl.a på grund af det billedrige sprog gode, vedholdende læsere fra 6. klasse - men den er meget velegnet til oplæsning fra 5. klasse - måske endda 4. klasse. Spændende, lidt uhyggelig forside-illustration, som giver et klart signal om en bog, der også er en fantastisk fortælling.

Mogens Bille (S)

© Claus Bork, all rights reserved.