back

Rockmusikeren Claus Bork

I 1970'erne, startede Claus Bork flere bands i København. Han optrådte som lead vocal, guitarist, tekstforfatter og komponist.
I begyndelsen af  80'erne startede han først bandet Reflex, der var på landevejen et par år.
Reflex blev en slags 'warm-up' for Claus Bork - som efter Reflex startede band-projektet 'Clockwork Orange' (se nedenfor)

reflex

r1    r2    r4    r6
     Claus Bork                       Stig Cederberg                       Johnny Jensen                      Michael Østerfelt

r5    r7    r8

Clockwork Orange:

sticker
Band sticker af Jesper Østergaard

Clockwork Orange var det band, som mange sagde kun gå hvor som helst, blive til hvad som helst. Langt forud for deres tid i musik og sceneshow.
Numrene, med tekster og kompositioner primært af Claus Bork, var stærke, politiske statements om krig, kriminalitet, ytringsfrihed, racisme og miljøet. Clockwork Orange blev, af mange indenfor showbizz, betragtet som et af de nye bands der virkelig havde noget på hjerte - og havde modet til at 'fyre den af' uden at lægge fingrene imellem. Det var ikke et typisk dansk band, og med engelske tekster i en tid hvor Malurt, Kim Larsen, TV2 og CV Jørgensen var de store, var engelske tekster ikke udtryk for den allerbedste timing.
I slutningen af 80'erne besluttede bandets medlemmer at gå hver til sit, da flere af dem, hver især, var dybt engageret i andre kunstneriske projekter. Claus Bork var på det tidspunkt en meget aktiv børnebogsforfatter indenfor fantasy génren - og er idag engageret i sit eget projekt kaldet 'Retrolife' (se siden her) - numrene fra Retrolife bliver aktiveret for downloade på iTunes og Napster den 24. august 2007. Et udvalg af sangene kan høres på Retrolife profilen på myspace: www.reverbnation.com/retrolifeproject
Jesper Østergaard, leadguitaristen fra Clockwork Orange, har igennem en årrække arbejdet på sit eget animation-filmprojekt: 'Enyo', som du kan komme til via dette link: http://www.funkhauserfilm.com

c1    c2    c3

co16
Anna a' Rogvi (sax) - Jens Høier (keyboards - back) - Henrik Bjarnesen (drums) - Claus Bork (lead vocal) - Jan Illemann (bass) - Jesper Østergaard (lead guitar)

co18     co20     co21

co1
Club job i København, tidligt i 80'erne...

co3

første pressefoto af det nystartede Clockwork Orange fra starten af 80'erne...