back

Sorte Sigurd

Genudgivet af Lindhardt & Ringhof / Saga i vinteren 2017 - 2018

e-bog, paperback og lydbog

Første bind i serien om ravnen Sorte Sigurd fra Eventyrland

"Lektørudtalelse" (87/20) 652 106 6 fra Indbindingscentralen, af bogen: Sorte Sigurd af Claus Bork, oprindeligt udgivet af Forlaget Lina. (Alle rettigheder tilhører Forlaget Sorte Sigurd)

I drømme rejser Jesper hver nat til Eventyrland - landet med alle de kendte eventyrfigurer, marcipangrisen med gaflen i ryggen, smukke slotte etc. Landet trues af Electro - en computer/videomaskine, der ønsker at herske over Eventyrland. Electro, med sine tilhængere og spioner, vinder mere og mere frem efterhånden som menneskene beskæftiger sig mere og mere med computere end med fantasien/eventyret. Sammen med sin trofaste ven, ravnen Sorte Sigurd, bortfører Jesper sangfuglen, der er symbol på friheden, i et forsøg på at standse Electro. Kampen udspiller sig både i virkeligheden - i hans eget hjem - og i Eventyrland. De to venner må gå så grueligt meget igennem, bl.a skal de i deres kamp vinde adskillige computerspil, hvori de selv er hovedpersoner. Det onde besejres, og som i alle eventyr får prinsessen sin prins. Det er en velskrevet, spændende og underholdende bog, fyldt med lune og sjove indslag. Temaet, der kendes fra "Den uendelige Historie", som denne bog dog ikke kommer på højde med, er fantasifuldt og underholdende beskrevet. Flere af personerne er personificerede EDB-udtryk, og beskr. af J. og de to venners forhold er til tider barokt sjovt, ligesom hans forældres måben over hans gøremål. En rigtig god bog, der kan læses fra ca. 10 år. Illustreret af Jesper Østergaard.

Lisbeth Hagelberg


"Lektørudtalelse" (87/20) 652 160 6 fra Indbindingscentralen, af bogen: Sorte Sigurd af Claus Bork, oprindeligt udgivet af Forlaget Lina. (Alle rettigheder tilhører Forlaget Sorte Sigurd 12)

10-årige Jesper drømmer sig til en anden verden. Her møder han prinsesse Isabel og ravnen Sorte Sigurd, der bliver hans bedste venner. Han hvirvles ind i voldsomme begivenheder blandt hekse, trolde, drager og alle de kendte eventyrfigurer. Electro- kongen i computerriget - ønsker at tilintetgøre fantasiverdenen men forhindres deri af Jesper og Sorte Sigurd, ved hjælp af en magnet. Jespers drøm bliver virkelighed. Når han vender tilbage fra sine natlige drømmeoplevelser, er Sorte Sigurd med, og han selv er iført det riddertøj, som han fik af Isabel. Alt ender selvfølgelig lykkeligt efter mange dramatiske hædelser. Den fantasifyldte handling indeholder en næsten ubrudt række af spændende situationer fyldt med action, men også fine stemningsbilleder og følelsesladede afsnit. Hovedpersonen Jesper fra 'Den virkelige Verden' er på en gang virkelig nok og en del af eventyret. Helten klarer at redde fantasien fra den kolde, ufølsomme computerverden. Bortset fra beskrivelsen af selve kampen mod Electro, der både sprogligt og indholdsmæssigt er vanskelig at følge med i, er det en historie, der givet vil appellere til et stort antal læsere i 11-14 års alderen.

Ebbe Dissing (S)

© Claus Bork, all rights reserved.